Bilder til faktaark

Vi ønsker bilder av arter til faktaarkene på lepidoptera.no. Om du sitter på gode bilder av dag- og nattsommerfugler med naturlig bakgrunn, send de til oss.

Artenes faktaark på lepidoptera.no består av blant annet av systematikk, vertsplanter, engelsk navn og bilde av arten. Per idag er drøyt 300 arter illustrert med bilder, men vi håper å fylle på med de fleste norske artene på sikt.

Bildene som benyttes må være illustrative, og kommer til å bli kvalitessikret av en ekspert slik at de kan brukes som sikre kilder i identifikasjonssammenheng. Sommerfuglene må dessuten sitte på en naturlig bakgrunn (ikke eggkartonger eller dørlister...). Om du sender inn et bilde, så tar vi gjerne imot det i stort format, så tilpasser vi det til siden. Bildene skaleres til 4:3-format (800x600 eller 1024x768), og vil kun bli brukt i faktaarkene. Fotografene har full opphavsrett.

Se prioritert liste av arter som mangler bilder på faktaark. I listen er kun arter som det er gjort funn av men send gjerne inn bilder av arter som ikke er i listen.

Aktuelle bilder kan sendes til post@lepidoptera.no. Husk å skrive områdenavn, kommune og dato.

Publisert 06.10.2010, oppdatert 23.12.2010.