Plectrophenax nivalis (Snøspurv)

Passeriformes (Spurvefugler)»Emberizidae (Buskspurvfamilien)»Plectrophenax»Plectrophenax nivalis (Snøspurv)

Plectrophenax nivalis (Snøspurv)

Snøspurv (Plectrophenax nivalis)
Opphavsrett: Frode Falkenberg

Systematikk:

Rike: Dyreriket (Animalia)
Rekke: Ryggstrengdyr (Chordata)
Underrekke: Virveldyr (Vertebrata)
Klasse: Fugler (Aves)
Orden: Spurvefugler (Passeriformes)
Familie: Buskspurvfamilien (Emberizidae)
Slekt: Plectrophenax
Art: Snøspurv (Plectrophenax nivalis)

Snøspurven hekker i høyfjellet over det meste av landet, og på Svalbard og Jan Mayen også ved kysten. Hekkeområdene er gjerne preget blokkmark og ur med skrinn vegetasjon. Snøspurven ankommer hekkeplassen tidlig i april-mai. Sangen er en vakker fløytetrille, og i juni legges 5-6 egg som ruges i 12-13 døgn. Ungene mates i reiret i 10-12 dager og utenfor reiret tilsvarende lenge.

Andre navn: snøsporv

Engelsk navn: Snow bunting